Zeven concepten voor slimme energie diensten

 

In fase 1 zijn zeven concepten voor essentiële slimme energiediensten met business potentie geïdentificeerd. Deze concepten worden nu verder uitgewerkt om in de praktijk gedemonstreerd te kunnen worden.


De zeven essentiële diensten kunnen worden ingedeeld in drie typen: het organiseren van markttoegang, het geven van inzicht, en een aantal flexibele slimme energiediensten.
 

 

Op het moment dat in deze zeven essentiële diensten wordt voorzien, ontstaat ruimte voor oneindig veel nieuwe business proposities, die door de verschillende belanghebbenden in het energiesysteem kunnen worden ontwikkeld en geëxploiteerd.

De essentiële diensten zullen zo de overgang ondersteunen naar een “nieuwe orde” in de energievoorziening en de ontwikkeling richting meer intelligente systemen, wat de achterliggende gedachte is van Smart Energy Collective. Deze ontwikkeling wordt nodig geacht om meer keuzevrijheid te creëren voor consumenten en ‘prosumers’, om de groei van elektrisch vervoer mogelijk te maken en om gedecentraliseerde energiesystemen zoals warmtepompen of microWKK  en duurzame energie bronnen beter in te passen in het energiesysteem.

 

Meer informatie hierover is de vinden in het informatieblad “7 Smart Energy Service Concepts” (engels).

Home
Smart Energy Collective
Zeven concepten
Vijf projecten
Nieuws & Media
Informatiemateriaal
Inloggen partners
Contact
Disclaimer Privacybeleid English